MetMega

MetMega is een professionele en groeiende organisatie binnen de tegel-, badkamer- en keukenbranche. Zij hebben ruim 25 jaar ervaring en bieden sinds jaar en dag de nieuwste trends op het gebied van badkamers, sanitair, tegels, keukens en alle aanverwante producten.

MetMega is een professionele en groeiende organisatie binnen de tegel-, badkamer- en keukenbranche. Zij hebben ruim 25 jaar ervaring en bieden sinds jaar en dag de nieuwste trends op het gebied van badkamers, sanitair, tegels, keukens en alle aanverwante producten. Naast de verkoop van losse producten en materialen (tegels, sanitair, complete badkamers, keukens en aanverwante artikelen) bieden zij ook vakkundige installatie van keuken, badkamer, toilet en tegelwerk.

Uitdagingen

Totaal ontzorging van de ICT omgeving met 1 aanspreekpunt. Toekomstige onbekende groei van aantal filialen. 7 dagen per week beschikbaarheid. Minimale of geen downtime. Snelle verbindingen voor data naar filialen. Zeer hoge mate van snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid met Private cloud omgeving in datacenter. Extra back-up in de cloud. Centraal, simpel en kostenbesparend beheer.

Oplossing

Een centrale “High Availability” totaaloplossing bestaande uit verschillende Fujitsu Primergy servers in een private cloudoplossing. De servers zijn geplaatst in een centraal datacenter in midden Nederland. Voor de hoge mate van beschikbaarheid is gekozen voor een geheel redundante serveroplossing waarmee ook load-balancing beschikbaar is. Zo heeft niet alleen de uptime een zeer hoge mate van beschikbaarheid, maar is ook de prestatie van het systeem maximaal.

Er is gekozen om het beheer centraal uit te voeren. Om dit te realiseren wordt er gebruik gemaakt van Microsoft terminal server omgevingen waarbij de filialen gekoppeld zijn met zogenaamde Thin Client computers. Het beheer vindt dus (bijna) geheel plaats op de apparatuur in het datacenter en niet in de filialen zelf. Voor de beveiliging wordt o.a. gebruik gemaakt van “Next Generation Firewalls”

Beschikbaarheid, veilig, snel en betrouwbaar netwerk noodzakelijk

De opdracht aan Tracks was: ontwerp een netwerk met een beschikbaarheid van 7 dagen per week zonder kans op uitval. Storingen met als gevolg volledige uitval zijn voor onze organisatie zeer schadelijk. Zonder beschikbaarheid van het netwerk staat immers alles stil in onze filialen en hoofdkantoor. Storingen dienen tot een minimum te worden gereduceerd. Ook kregen wij de opdracht een ICT-omgeving te ontwerpen die eenvoudig te beheren is zonder al te hoge kosten en die de komende jaren probleemloos en flexibel kan meegroeien met onze groei.

Samen met Fujitsu hebben wij ervoor gekozen om een oplossing te implementeren met Fujitsu Primergy servers. De Business Critical server omgeving bestaat naast Fujitsu uit Microsoft Windows serversoftware, storage, virtual server, terminalserver en Exchange server software van Microsoft. Voor beveiliging worden o.a. Next Generation Firewalls gebruikt van het Amerikaanse bedrijf Fortinet.

Voordelen

  • Kostenbesparend centraal beheer d.m.v. Microsoft Terminal server
  • Zeer hoge mate van beschikbaarheid (7 dagen per week)
  • Flexibel en makkelijk uit te breiden (schaalbaarheid)
  • Hoge snelheid van het systeem, snelle beschikbaarheid van gegevens in de filialen
  • Klaar voor de toekomst
  • Geen beheer nodig in de filialen
  • Geschikt voor gebruik met alle moderne devices als Tablets, Smartphones, laptops, computers etc.. (Internet for things)
  • Flexibel en eenvoudig voor de verschillende en wisselende gebruikers

Franchise organisatie: MetMega
Branche: Retail outlet Tegels, Badkamers en Keukens
Opgericht: ruim 25 jaar geleden
Website: https://metmega.nl/

Ik heb een vraag