Schilt Engineering - Schoonhoven

Schilt Engineering BV is een bedrijf wat zich op de internationale markt voor machines voor de verwerking van betonstaal  begeeft. De focus ligt op de engineering, productie en doorontwikkeling van innovatieve machines.

Stabiliteit - betrouwbaarheid – innovatie

Schilt Engineering BV is een bedrijf wat zich op de internationale markt voor machines voor de verwerking van betonstaal  begeeft. De focus ligt op de engineering, productie en doorontwikkeling van innovatieve machines. De kwaliteit kan worden gewaarborgd doordat de productie van alle machines en onderdelen volledig in eigen handen is. Ook ontwikkelt Schilt Engineering BV zich continu in de esturingstechniek, aandrijftechniek en hydrauliek.

Uitdagingen

In een geheel nieuwe en moderne vestiging de kantoren en de 6 grote fabriekshallen voorzien van allerhande moderne en flexibele  ICT-apparatuur die snel en naadloos op elkaar aansluiten met een hoge mate van beveiliging.

Hierbij moesten wij rekening houden met:

 • De hoge verwerkingssnelheid van de grote SQL databases.
 • Roaming WIFI in gehele vestiging, kantoor en bedrijfshallen.
 • Zeer krachtige workstations nodig voor design werkzaamheden  in 3D
 • Hoge uptime waarborg van het hele systeem (High Availability)
 • Flexibel aan gebruikerskant, mogelijkheid alle soorten devices te kunnen gebruiken en te integreren, toekomstgericht.
 • Zeer grote mailboxen in lokale omgeving
 • Redundantie van de netwerkomgeving voor grote mate van gewenst uptime
 • Snelle 10Gb koppelingen met de netwerk appratuur/omgeving
 • Snelle glasvezelverbindingen in kantoor en bedrijfshallen, machines CNC
 • Camerabeveiliging buiten en binnen
 • Flexibele en kostenbesparende Hosted VoIP telefonie, vooral met de vele communicatie in het buitenland.
 • Video-intercomsysteem voor openen van alle toegangsdeuren en hekken
 • Straalverbinding voor overdracht back-up grote data, veiligstellen op andere locatie
 • Hoge mate van beveiliging vereist, gescheiden netwerken met VLAN en Fortinet firewall producten
 • Presentaties op grote flat-screens op verschillende plaatsen in het kantoorgebouw.
 • Benodigd onderhoud en beheer minimaliseren om kosten te besparen.

Oplossing

Er is bewust gekozen om alles in eigen huis te plaatsen met het liefst zo min mogelijk aanspreekpunten en verantwoordelijken, dit om de complexe en veelomvattende ICT-omgeving zo simpel mogelijk te houden. Ook vanwege de gewenste hoge snelheid, de grote mate van beveiliging alsmede de complexiteit van het totale systeem is er gekozen voor een oplossing op de eigen locatie, een cloud-oplossing zou hier niet voldoen aan de gestelde eisen en wensen.

Vanwege de gevraagde hoge snelheid van het systeem is er gekozen voor glasvezelverbindingen (ook intern) van 10Gb verbindingen met de netwerkcomponenten. De cruciale netwerkcomponenten zijn zoveel als mogelijk redundant uitgevoerd zodat bij een mogelijke storing doorgewerkt kan worden zonder noemenswaardig overlast.

Voor betrouwbaarheid en lange levensduur (inzetbaarheid) is er gekozen voor Fujitsu Primergy server apparatuur, vanwege de gevraagde snelheid en betrouwbaarheid  is er gekozen om met snelle SSD drives te werken in plaats van de oudere en langzame harddisks.

Voor de hoge mate van beveiliging van het netwerk is een oplossing geplaatst van beveiligingsbedrijf Fortinet uit de USA en zijn er diverse VLAN’s ingericht om het netwerk op te delen met behoud van veiligheid. Voor de fysieke beveiliging en controle wordt gebruikt gemaakt van een geavanceerd camera- en video-intercomsysteem voor het openen van de deuren en poorten/hekken van het terrein.   

De 3D-ontwerpafdeling van de machines werken met geavanceerde Fujitsu Celsius workstations, krachtig en snel. Snelheid van het netwerk is hier de basis naast de grafische performances voor design en productie werkzaamheden.

Gezien de gevraagde flexibele en kostenbesparende telefonie oplossing is gekozen voor een Hosted oplossing met HIP (hosted IP telefonie) gebaseerd op het platform van Broadsoft, in Nederland verzorgd door het bedrijf RoutIT  (100% KPN). Een zeer flexibele oplossing gebaseerd op afname per maand. Maandelijks kunnen veranderingen worden aangepast in functionaliteit en het aantal gebruikers. Mobiele apparatuur kan naadloos worden geïntegreerd in de cloud telefooncentrale. Gezien de vele internationale gesprekken is er aanzienlijk bespaard op de kosten en is de flexibiliteit enorm toegenomen. In de bedrijfshallen wordt er gebeld met Smartphones via WIFI, de aanwezige draadloze accespoint zorgen d.m.v. roaming functionaliteit dat de bellers door de grote fabriekshallen kunnen lopen of rijden zonder verlies van het WIFI signaal, de accespoints nemen elkaar over.

Om het beheer en onderhoud, met name van de werkplekken, in de hand te houden en te minimaliseren zijn alle computersystemen voorzien van een speciale hardware beveiliging waardoor virussen en ander onheil geen kans krijgen toe te slaan. Het systeem komt altijd weer terug in stand zoals bij de installatie. Ook verkeerde en onveilige software blijft zo 100% buiten de deur en kan geen schade aanrichten. Zo worden o.a. de zware workstations ideaal beveiligd en blijven de computers  jaar na jaar werken zoals in het begin. Vervuiling en traagheid van de systemen zijn niet meer van toepassing.

Vanwege de grote mailboxen, enorme bestanden en opslag, snelheid, specialisme en ook beveiliging is er gekozen voor een lokale mailserver oplossing van Microsoft. Voor doorlopende presentaties worden er een flink aantal grote flatscreens gebruikt die worden aangestuurd door zeer kleine speciale mini computers, zonder lawaai maar met hoge performance.

Voor o.a. registraties (medewerkers) worden industriecomputers gebruikt en ingebouwd in speciaal ontworpen kasten voorzien van touchscreen schermen, beveiligd m.b.t. vandalisme. Met het ontwerpen van het systeem is in grote mate rekening gehouden met belangrijke factoren als flexibiliteit, betrouwbaarheid, hoge mate van beschikbaarheid, hoge snelheid, veiligheid en toekomstgerichtheid. Alle moderne verkrijgbare ICT-appratuur voor gebruikers is in combinatie met het netwerk te gebruiken en is er rekening gehouden met toekomstige nieuwe ontwikkelingen.

 

Branche: Machines voor de verwerking van betonstaal / Het ontwerpen, produceren en construeren van machines
Opgericht in 1994
Website: www.schiltbv.nl

Ik heb een vraag