Cloud-diensten

Cloud-diensten

Van werken in de cloud tot cloudoplossingen

ICT-diensten

ICT-diensten

Van proactief netwerkbeheer tot veiligheid

Telefonie en connectiviteit

Telefonie en connectiviteit

Van internetverbinding tot VOIP

Intos Interior Solutions

Sinds 1991 is INTOS uitgegroeid tot één van de grootste interieurbouwbedrijven in Nederland. INTOS verzorgt complete inrichtingsprojecten van schets tot oplevering in Nederland, alsook internationaal. 

Sinds 1991 is INTOS uitgegroeid tot één van de grootste interieurbouwbedrijven in Nederland. INTOS verzorgt complete inrichtingsprojecten van schets tot oplevering in Nederland, alsook internationaal. De vestiging in Dubai voorziet de klanten in die regio van een optimale service. Na oplevering kan INTOS ook het onderhoud verzorgen, middels een onderhoudscontract dat op maat wordt afgestemd. INTOS gaat met een nuchtere instelling oplossingsgericht te werk. Zij investeren in innovatieve ideeën en werken samen met de beste partners. Zij streven naar een hoog kwaliteits- en serviceniveau met aandacht voor duurzaamheid.

De in totaal 120 werknemers hebben in samenwerking met opdrachtgevers en/of architecten al vele grote klanten bediend zoals Schiphol Airport, Microsoft, KLM, Dubai Airports, Erasmus MC, Philips, ING, Ministerie van Economische zaken en de Universiteit van Amsterdam.

Uitdagingen

Bij INTOS werd gebruik gemaakt van een Server 2008 omgeving. Deze verouderde omgeving was opgebouwd met een Bladeserver als basis, voorzien van 5 interne blade’s, gedeeltelijk op fysieke basis en gedeeltelijk virtueel. Wegens de enorme groei bij INTOS en de verouderde Microsoft server 2008 met beperkte uitbreidingsproblemen, is er besloten een geheel nieuwe serveromgeving op te zetten. Als basis is de nieuwe Server 2016 omgeving van Microsoft gebruikt, zodat INTOS volledig ingericht is op de toekomst.  Zo is het mogelijk om aansluiting te houden op alle nieuwe ontwikkelingen in de ICT branche.

Wensen

INTOS wenst dat er een hogere uptime garantie (high availability) komt alsmede een hoge snelheid voor verwerking van gegevens en beschikbaarheid. De kans op uitval moet zo laag mogelijk zijn. Het nieuwe systeem moet namelijk geschikt zijn voor meer dan 100 actieve medewerkers, waarbij alle applicaties gebruikt worden via 2 Terminal servers op basis van Microsoft server 2016. Er worden o.a. zeer grote SQL databases gebruikt. Dit vraagt om een hoge performance en snelheid, wat de netwerk infrastructuur enorm belast. Deze moet daarom op alle fronten up-to-date zijn en klaar voor de hoge snelheden.

Ook is er de behoefte aan een 100% goed werkende back-up met een hoge mate van betrouwbaarheid. Beveiliging op alle fronten is van zeer groot belang bij INTOS, dat vraagt om extra aandacht en kennis. De Microsoft Exchange omgeving is van een complexe opbouw en door de hoge mate van belasting en flexibiliteit is alleen een on-premise omgeving toereikend in deze situatie.

Oplossing

Wij hebben bij INTOS de Server 2008 omgeving geheel vervangen. Er zijn 2 virtuele Microsoft Server 2016 terminal servers ingericht ten behoeve van alle gebruikte applicaties en bijna 100 geautomatiseerde werkplekken. De gebruikte serverapparatuur is van Fujitsu. Hier is bewust gekozen voor de Fujitsu Primergy RX2500 series. Deze serverapparatuur is zeer betrouwbaar en levert een hele goede performance die nodig is voor 4 SQL databases en een grote fileserver. Extra pluspunt van deze serie is dat de servers weinig stroom verbruiken en weinig warmte afgeven. Kosten efficiënt en duurzaam voor het milieu.

Geen uitval en goede back-up

De Fujitsu servers zijn redundant uitgevoerd waardoor uitval tot een echt minimum wordt beperkt. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van een fail-over functionaliteit tussen de servers onderling. Voor de  enorme back-up wordt een aparte Microsoft server 2016 gebruikt in combinatie met de uitgebreide back-up software van Storagecraft. Microsoft HyperV wordt gebruikt voor virtualisatie voor de servers.

Netwerk en beveiliging

Voor de infrastructuur wordt een netwerkstack gebruikt van 40Gb, waarmee gegarandeerd wordt dat de gebruikers uitermate snel kunnen werken met de benodigde applicaties en informatie. Vanwege de hoge belasting m.b.t. de gewenste performance, snelheid en flexibiliteit, is er bewust  gekozen voor een Microsoft Exchange omgeving in eigen beheer. De infrastructuur wordt beveiligd door een second-generation firewall van Fortinet. Dit is een hoogstaande oplossing voor beveiliging nu en in de toekomst.

Veilig en snel

Deze oplossing zorgt niet alleen voor een zeer veilige omgeving maar ook een zeer snelle omgeving waar de gebruikers naar volle tevredenheid kunnen werken. Gezien de genomen maatregelen is uitval bijna niet mogelijk en blijft de beschikbaarheid van het systeem op een bijzonder hoog niveau en ook klaar voor toekomstige ontwikkelingen.

 

Klant: Intos Interior Solutions
Branche: Interieur bouw
Opgericht in 1991
Website: www.intos.nlHet laatste nieuws volgen

Onze merken

Ik heb een vraag

Sinds 1991 is INTOS uitgegroeid tot één van de grootste interieurbouwbedrijven in Nederland. INTOS verzorgt complete inrichtingsprojecten van schets tot oplevering in Nederland, alsook internationaal. 

MetMega is een professionele en groeiende organisatie binnen de tegel-, badkamer- en keukenbranche. Zij hebben ruim 25 jaar ervaring en bieden sinds jaar en dag de nieuwste trends op het gebied van badkamers, sanitair, tegels, keukens en alle aanverwante producten.

Schilt Engineering BV is een bedrijf wat zich op de internationale markt voor machines voor de verwerking van betonstaal  begeeft. De focus ligt op de engineering, productie en doorontwikkeling van innovatieve machines.