Wat is de beste cloudoplossing voor mijn bedrijf?

Werken in de cloud wordt ook wel het nieuwe werken genoemd. Benieuwd waarom steeds meer bedrijven kiezen voor de cloud? In dit artikel leggen wij uit waarom werken in de cloud ook voor jouw bedrijf een goede keuze is.

Wat is de cloud?

Wanneer je in de cloud werkt, worden jouw gegevens, bestanden en software opgeslagen in een online omgeving. Deze opslag is niet zichtbaar en hangt als het ware in de lucht. Net als een wolk (de letterlijke vertaling van cloud). Wanneer je werkt vanuit de cloud heb je geen lokale opslag meer nodig. Het opslaan van bestanden op jouw computer of de server is dus verleden tijd.

Het nieuwe werken

Werken vanuit de cloud verhoogt de flexibiliteit. Omdat je al jouw bestanden online opslaat kun je, waar je ook bent, bij deze bestanden. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding. Je hoeft dus niet meer altijd op kantoor te zijn, maar kunt eenvoudig op een andere locatie en vanaf een andere computer werken. Een dagje thuiswerken of op locatie bij een klant wordt zo een stuk makkelijker!

Verschillende cloudoplossingen

De cloud is geen standaard oplossing die geschikt is voor alle soorten organisaties. Wanneer je dus de keuze hebt gemaakt om vanuit de cloud te gaan werken, heb je de keuze uit verschillende soorten cloudoplossingen. Sommige bedrijven gebruiken de cloud alleen om bestanden op te slaan, terwijl andere bedrijven ook hun softwaresystemen in de cloud willen hebben. Voor verschillende type bedrijven, zijn er dus verschillende cloudoplossingen mogelijk.

Ook zijn er verschillende cloudleveranciers. Oftewel, verschillende aanbieders van cloudoplossingen. Op internet is er veel informatie te vinden over de verschillen tussen diverse cloudwerkplekken. Heb je zelf weinig kennis over het werken in de cloud en vind je het moeilijk om te beslissen welke oplossing het beste is voor je bedrijf? Tracks helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Neem voor meer informatie over werken in de cloud en de verschillende cloudoplossingen contact met ons op!

Onze merken

Ik heb een vraag

MetMega is een professionele en groeiende organisatie binnen de tegel-, badkamer- en keukenbranche. Zij hebben ruim 25 jaar ervaring en bieden sinds jaar en dag de nieuwste trends op het gebied van badkamers, sanitair, tegels, keukens en alle aanverwante producten.

Schilt Engineering BV is een bedrijf wat zich op de internationale markt voor machines voor de verwerking van betonstaal  begeeft. De focus ligt op de engineering, productie en doorontwikkeling van innovatieve machines.