Voordelen van werken in de cloud

Werken vanuit de cloud is een veelgehoorde term. Maar wat houdt dit precies in? Met werken in de cloud wordt bedoeld dat het oproepen en opslaan van alle gegevens, software en bestanden op een andere plek gebeurt dan uw eigen locatie. Je slaat gegevens niet lokaal op, maar ‘in de cloud’. Cloud is de Engelse vertaling van ‘wolk’ en wordt gebruikt om aan te geven dat de opslagplaats onzichtbaar en onbekend is. Wanneer je werkt vanuit de cloud dan geniet je van vele voordelen die deze werkmethode als gevolg heeft. Wij omschrijven de grootste voordelen van werken in de cloud.

1.     Overal kunnen werken

Wanneer je werkt vanuit de cloud, dan kun je overal werken. Of dit nu thuis is, op kantoor, bij een klant of onderweg. Zolang je een werkende internetverbinding hebt, kun je aan de slag! Dit is tegenwoordig, in een tijd met flexibele werkuren, een groot voordeel.

2.      Makkelijk opschalen

Werken in de cloud maakt dat je veel flexibeler bent. Wanneer je bedrijf groeit, is het makkelijk om de cloudruimte op te schalen. Wanneer je jouw data lokaal opslaat, kan dit soms grote kosten tot gevolg hebben. Werk je vanuit de cloud, dan betaal je voor het werkelijke gebruik en niet voor ongebruikte capaciteit.

3.      Onderhoud en support

Wanneer je jouw data lokaal opslaat, moet je regelmatig up-dates (laten) uitvoeren en jaarlijks betalen voor softwarelicenties. Wanneer je kiest voor werken vanuit de cloud, is dit verleden tijd! Een werkplek in de cloud hoeft niet onderhouden te worden, dit wordt namelijk standaard bijgewerkt door de provider. Zo heb je geen werk meer aan onderhoud en support en dus meer tijd over voor kerntaken. 

4.      Veilig en toegankelijk

Wanneer je jouw data opslaat in de cloud, is deze moeilijker te hacken en minder gevoelig is voor virussen. Dit komt omdat updates standaard worden uitgevoerd en er constant nieuwe maatregelen worden getroffen voor een betere beveiliging. Je hebt dus altijd veilige toegang tot jouw bestanden en programma’s. Staat jouw data lokaal opgeslagen en ben je niet op tijd met het uitvoeren van een software-update, is de kans groter dat een hacker toegang krijgt tot jouw gegevens.

5.      Productiviteit

Onderzoek heeft uitgewezen dat een digitale werkplek medewerkers tot 70% productiever maakt. Doordat men overal kan werken, kunnen medewerkers zelf bepalen waar en hoe ze werken. Dat geeft een gevoel van vrijheid en bevordert de productiviteit.

Onze merken

Ik heb een vraag

MetMega is een professionele en groeiende organisatie binnen de tegel-, badkamer- en keukenbranche. Zij hebben ruim 25 jaar ervaring en bieden sinds jaar en dag de nieuwste trends op het gebied van badkamers, sanitair, tegels, keukens en alle aanverwante producten.

Schilt Engineering BV is een bedrijf wat zich op de internationale markt voor machines voor de verwerking van betonstaal  begeeft. De focus ligt op de engineering, productie en doorontwikkeling van innovatieve machines.