Algemene Verordening Gegegevens-bescherming (AVG)

Van sommige zaken bent u zich bewust. De huisarts weet bijvoorbeeld of u gezond bent en de bank ziet hoeveel geld op uw rekening staat. In het dagelijkse leven staat u waarschijnlijk niet stil bij de hoeveelheid informatie die blootgesteld wordt. De Europese Unie wil inwoners beter beschermen tegen de macht van dataverzamelaars en het misbruiken van data. Er komt daarom een nieuwe wet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Wat is de AVG?

De AVG is de nieuwe privacywet die op 25 mei 2018 de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) vervangt. De AVG is in vergelijking met de WBP een stuk strenger voor organisaties, de boetes zijn een stuk hoger. Het is daarom van groot belang dat organisaties stappen ondernemen.

Wat moet ik doen om AVG-proof te zijn?

Om aan de regels van de AVG te voldoen en dit aan uw klanten te kunnen laten zien, moet u waarschijnlijk nog veel zaken regelen. Wij zelf hebben contact gezocht met Bouw & Meerendonk omdat zij specialisten zijn op het gebied van ISO certificeringen en de nieuwe AVG. Bouw en Meerendonk heeft een overzicht gemaakt van alle zaken die geregeld moeten zijn. Op de website www.bmgrip.nl kunt u een “Doe het zelf stappenplan” vinden. Zij helpen u graag op weg.

U kunt ervoor kiezen om het AVG-traject zelf op te pakken, maar mogelijk dat u het liever samen met een partij wilt doen die daarin gespecialiseerd is. Bouw en Meerendonk kunnen u geheel vrijblijvend informeren over hoe zij u daarbij kunnen helpen en welke investering daarbij komt kijken.

Klik hier voor meer informatie. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier of bel naar +31 (0) 88 018 03 00.

Neem contact op