Microsoft

Microsoft Corporation (vaak afgekort als MS) is een Amerikaans bedrijf uit Redmond in Washington. Microsoft ontwikkelt, verspreidt, licentieert en ondersteunt een breed scala aan computer gerelateerde producten. Het bedrijf werd opgericht door Bill Gates en Paul Allen op 4 april 1975. Microsoft is ‘s werelds grootste softwarebedrijf. Microsoft staat ook op de lijst van bedrijven met de hoogste beurswaarde ter wereld.

Het eerste door Microsoft ontwikkelde product was een BASIC-interpreter voor de Altair 8800 (een zelfbouwcomputer voor hobbyisten). Het slaagde erin om de pc-markt over te nemen met zijn besturingssysteem MS-DOS in het midden van de jaren 80 van de 20ste eeuw. Dit systeem werd later opgevolgd door Microsoft Windows. De populariteit van de producten zorgde ervoor dat drie medewerkers miljardairs werden en 12.000 medewerkers miljonair. Sinds de jaren 90 van de 20ste eeuw heeft Microsoft diverse bedrijven overgenomen. In mei 2011 nam Microsoft Skype Technologies over voor 8,5 miljard dollar waarmee dat Microsofts grootste overname tot nog toe is.

In 2016 is Microsoft een dominant bedrijf op de markt van besturingssystemen voor pc’s en de markt van de kantoorsoftwarepakketten (met Microsoft Office). Het bedrijf ontwikkelt ook nog diverse software voor desktops en servers, en is actief op de zoekmachinemarkt (met Bing), de computerspelindustrie (met de Xbox-, Xbox 360- en Xbox One-spelconsoles), de markt voor online diensten (via MSN/Windows Live) en mobiele telefoons (met Windows Phone).

Ook de markt voor de verkoop van hardware op tabletgebied is betreden met de Microsoft Surface. Tevens verkoopt Microsoft verschillende soorten andere hardware zoals toetsenborden en computermuizen. Ook de Xbox zelf wordt door Microsoft ontwikkeld.

Onze merken

Ik heb een vraag