HP

HP streeft ernaar technologie te maken die voor iedereen, overal een betere levensstandaard creëert: elk individu, iedere organisatie en alle gemeenschappen overal ter wereld. Dat motiveert en inspireert om te doen, maken, uit te vinden en opnieuw uit te vinden. Om verrassende ervaringen te creëren.

Blijf vernieuwen

Hewlett-Packard (algemeen bekend als HP) is een van de grootste Amerikaanse technologiebedrijven en telde in 2014 ongeveer 300.000 medewerkers. Het leveringsprogramma loopt van eenvoudige elektronica-onderdelen tot software en dienstverlening. HP behoort al jaren tot de top drie van computerleveranciers. Per 1 november 2015 is het bedrijf opgesplitst in twee aparte bedrijven: Hewlett Packard Enterprise (HPE) en HP Inc. (HPQ).

Geschiedenis

HP is begonnen in een garage in Palo Alto, waar William (Bill) Hewlett en David (Dave) Packard wetenschappelijke instrumenten maakten. Op 1 januari 1939 richtten ze een vennootschap op met een startkapitaal van 538 dollar. HP is bekend wegens een groot aantal verschillende producten waaronder printers, meetinstrumenten, computers, digitale camera’s, pda’s en managementsoftware. HP werd vooral bekend door zijn rekenmachines. Een model uit 1968 wordt wel beschouwd als ‘s werelds eerste personal computer, maar HP noemde het een rekenmachine, om te voorkomen dat door de klanten zou worden beweerd dat het apparaat op een IBM-computer leek.

Begin jaren tachtig bracht HP daadwerkelijk een pc uit. In eerste instantie waren HP-pc’s bedoeld voor het bedrijfsleven en universiteiten. In 1984 bracht HP ook de eerste kleine laserprinters en inkjetprinters uit. In de jaren negentig richtte het bedrijf zich meer op particulieren.

In maart 2002 staakte HP de productie van rekenmachines. In hetzelfde jaar nam HP het bedrijf Compaq over waarmee ze ook het erfgoed van Digital Equipment Corporation verkregen. Sinds 2008 produceert HP geen digitale camera’s meer. HP wil meer gaan investeren in printtechnologieën en het aanbieden van een digitale afdrukservice.

Onze merken

Ik heb een vraag