FAQ

Veelgestelde vragen

Cloud-diensten

Ik hoor en lees veel over “cloud”-oplossingen, maar wat is dat nu eigenlijk precies en wat zijn de verschillen in cloudoplossingen en zijn deze ook voor mijn bedrijf interessant?

Cloud, letterlijk vertaald betekent het wolk. In de ICT betekent het: niet meer op je eigen harde schijf van je computer werken maar in de grote internet-wolk. Dit is weer in grote lijnen onder te verdelen in werken in de cloud en opslag in de cloud.

We hebben allemaal wel eens gehoord over de cloud. Maar wat houdt het eigenlijk in, werken in de cloud? Simpel gezegd is het werken in de cloud: het opslaan en opvragen van gegevens, software en bestanden op een andere plek dan uw eigen locatie. Omdat deze opslagplek vaak niet zichtbaar en onbekend is, wordt de term cloud, ofwel wolk, gebruikt. Het werken in de cloud gebeurt meestal via het internet, maar dat hoeft niet. Het is ook mogelijk om via ‘eigen’ verbindingen gebruik te maken van deze externe opslagplek. Een combinatie van beide verbindingen is ook mogelijk.

Een simpel maar dagelijks voorbeeld van werken in de cloud is het gebruiken van e-mail bij Office365 of Google Apps. Deze dienst draait in een datacenter van Microsoft of Google en wordt door de eindgebruiker via het internet benaderd. Maar naast e-mail zijn er nog vele andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een werkplek in de cloud. De thin-cliënt die er voor zorgt dat op elke gewenste plek gewerkt kan worden. Of dat nu op kantoor is, thuis of onderweg. Een ander voorbeeld is een elektronisch cliëntendossier waarmee de thuiszorgmedewerker bij de cliënt thuis het behandelplan kan raadplegen.

We kunnen een aantal eigenschappen van werken in de cloud vaststellen:
- De hardware om de afgenomen dienst, ‘het werken’, te realiseren draait niet bij de eindgebruiker, maar in een datacentrum.
- De dienst die afgenomen wordt: een werkplek, e-mail en/of online software wordt gerealiseerd met de hardware in het datacentrum.
- De dienst wordt beschikbaar gesteld via een verbinding, dit kan het internet zijn, maar het kan ook een andere, door de gebruiker afgenomen verbinding zijn of een combinatie hiervan.

De cloud
De term cloud is dus eigenlijk een beetje misleidend. Het staat gewoon voor internet, maar net als een wolk is dat niet tastbaar. Een cloud-server is dan ook niets meer of minder dan een server die aan het internet hangt, waarop internetgebruikers op afstand kunnen inloggen. Een voorbeeld daarvan is web mail. Deze is te benaderen via je mobieltje, het internet of een mailprogramma. Daarbij speelt de hardware een minder grote rol dan in het verleden. Wat je ook gebruikt, je ziet dezelfde gegevens.

De voordelen
De harde schijven en servers kunnen de deur uit, want een internetverbinding volstaat. Dat scheelt natuurlijk in de kosten. Bedrijven kunnen hierdoor mogelijk besparen op licenties en ondersteunend ICT-personeel. Er zijn periodieke voorspelbare kosten en er is geen grote eenmalige investering meer nodig.

Nog een voordeel is dat je al vanuit huis bij de bedrijfsgegevens kunt. Tekort aan opslagruimte is ook verleden tijd, omdat de servers zo groot zijn dat ze nagenoeg niet vol kunnen raken. Mocht je computer vastlopen of je woning in de brand vliegen, geen probleem. Je gegevens staan veilig in de cloud.

De nadelen
Nadelen zijn er ook, want zonder een (goede) internetverbinding kun je niet of niet prettig werken. Daarnaast zijn er altijd zorgen over de veiligheid. Een cloud-server is voor een hacker de hoofdprijs. Ook zijn er juridische belemmeringen voor bijvoorbeeld bankgegevens.

Een ander praktisch probleem is dat als er iets mis gaat in de servers, je niet direct invloed hebt op het verhelpen van het probleem. De meestal grotere server wordt door meerdere bedrijven gebruikt, waardoor de impact bij calamiteiten groot zal zijn. Ook moet je er op vertrouwen dat de geboden oplossing voldoet aan de belofte, helaas is dat niet te controleren door de opdrachtgever.

Wat is nu eigenlijk werken in de cloud?

Cloudsoftware verzorgt de synchronisatie van data tussen de verschillende devices. Voordeel hiervan is dat lokaal geen serversoftware hoeft te worden geïnstalleerd. Nadeel hierbij is dat men bij uitval van de internetverbinding geen synchronisatie heeft tussen de diverse devices.

Wat is public cloud opslag en hoe werkt het?

Als voorbeeld. Opslagcapaciteit van je smartphone of tablet is altijd gelimiteerd, bijvoorbeeld 16 of 32 GB. Een (fors) deel daarvan ben je kwijt aan het besturingssysteem en ook de geïnstalleerde apps vragen de nodige ruimte. Vervolgens blijft er een heel stuk minder opslag over dan je gedacht had en met de steeds betere kwaliteit van foto’s en video’s is deze ruimte ook nog eens sneller gevuld dan ooit. Met apps als iCloud, Dropbox, Google Drive of OneDrive kun je je bestanden in de cloud opslaan en zo ruimte op je telefoon besparen.

6 Tips voor veilige online opslag
- Zorg dat je altijd een beveiliging op je app zet met een sterke code of wachtwoord, zodat niemand zomaar door je bestanden kan bladeren.
- Stel, indien mogelijk, een 2-staps verificatie in. Daarmee kun je alleen inloggen als je de gebruikersnaam en het wachtwoord hebt én de smartphone waarop je de dienst gebruikt.
- Schoon je bestanden regelmatig op zodat je geen onnodige ruimte gebruikt.
- Maak geen verbinding met je cloud-server via een onbeveiligd wifi-netwerk.
- Stel, indien mogelijk, per app in wat je wilt synchroniseren en wat niet.
- Organiseer je cloudopslag met mappen en sub mappen zodat je snel je bestanden kunt vinden zonder onnodig dataverkeer.

Public en private cloud, wat zijn de verschillen?

Public cloud
De public of publieke cloud is gebaseerd op gedeelde fysieke hardware die het eigendom is van en wordt geëxploiteerd door externe providers. Dit betekent dat je bedrijf geen kosten voor hardware hoeft te betalen. Het is de ideale oplossing voor kleine tot middelgrote bedrijven of voor bedrijven met een fluctuerende vraag.

De belangrijkste voordelen van de public cloud zijn de snelheid waarmee je ICT-resources kunt implementeren en het bijbehorende prijsmodel dat is gebaseerd op gebruik en verbruik. Door de infrastructuurkosten te verspreiden over een aantal gebruikers, kan voor ieder een voordelige pay-as-you-go-benadering van de voorziening van ICT-diensten worden ingezet. Daarnaast kunnen bedrijven door het enorme volume van public clouds snel het computervermogen naar boven of naar beneden bijstellen al naargelang de behoefte.

Private clouds
Een private cloud is een infrastructuur die speciaal voor jouw bedrijf wordt ontwikkeld en binnen je bedrijf of in het datacenter van een service provider wordt gehost. De private cloud biedt dezelfde flexibiliteit, schaalbaarheid en efficiëntie als de public cloud, maar biedt veel meer controle en beveiliging. Hierdoor is dit een ideale optie voor grotere bedrijven of bedrijven met strenge verplichtingen ten aanzien van gegevens en regelgeving.

 

Een ander belangrijk voordeel van een private cloud is de mogelijkheid om de computing-, storage- en netwerkcomponenten aan te passen aan de eigen specifieke ICT-vereisten. Dat is veel moeilijker te verwezenlijken in een public cloud omgeving.

Wat is Microsoft Office 365?

Er is veel onduidelijkheid over wat Office 365 nu precies is. Wij proberen dat hieronder in begrijpelijke taal uit te leggen.

Microsoft is altijd een bedrijf geweest dat software verkocht. Gebruikers kochten de software en installeerden dat op werkplekken en servers in hun eigen organisatie. Naast deze software biedt Microsoft al jaren verschillende online diensten aan voor consumenten, zoals Hotmail, Live, MSN en Xbox Live.

Met Office 365, CRM Online en Windows Intune is Microsoft ook zogenaamde Software as a Service (SaaS) diensten gaan aanbieden aan bedrijven. In plaats van dat bedrijven de softwarepakketten aanschaffen, kun ze zich abonneren op een dienst. Voor de dienst Office 365 geeft dat de mogelijkheid om de functionaliteit van Exchange, SharePoint, Lync en Office WebApps direct vanuit een browser te gebruiken. Er zijn hiervoor dus ook geen servers benodigd in eigen datacenters.

Voor de optimale gebruikerservaring kan de Microsoft Office software vanuit de browser op werkplekken geïnstalleerd worden. Microsoft zorgt ervoor dat deze dienst altijd blijft draaien, beveiligd is en nieuwe versies altijd beschikbaar zijn.

Altijd up-to-date
In plaats van een eenmalig bedrag plus een jaarlijks bedrag voor updates en nieuwe versies (Software Assurance) rekent Microsoft een maandelijks bedrag per gebruiker per maand voor de dienst. In dit bedrag is niet alleen de software inbegrepen, maar ook kosten voor het datacentrum waar de software is geïnstalleerd, de daadwerkelijke installatie, het technisch beheer en onderhoud van de software, de installatie van nieuwe patches, updates en hotfixes en de beveiliging. Daarnaast biedt Microsoft als onderdeel van de dienst 24x7 ondersteuning.

Klanten die Office 365 afnemen krijgen een Service Level Agreement waarin de dienst beschreven wordt. Onderdeel van die dienst is dat Microsoft garandeert dat Office 365 in een maand 99,9% van de tijd beschikbaar is.

 

Verschillende abonnementsvormen

Bedrijven die overwegen Office 365 aan te schaffen kunnen dit doen in verschillende combinaties. Zo is het mogelijk de individuele producten los als dienst af te nemen, maar er kan ook gebruik worden gemaakt van verschillende combinaties. In een dergelijke combinatie zitten dan meerdere diensten die gezamenlijk goedkoper zijn dan de individuele producten.

Waarom is Office 365 nu zo interessant voor bedrijven?
Microsoft sluit in enorm tempo klanten aan op Office 365. De eerste reden die veel organisaties noemen is dat ze zelf niet de verantwoordelijkheid willen nemen voor het installeren, onderhouden, troubleshooten en vervolgens migreren naar de volgende versie van de gebruikte software. Door van Office 365 gebruik te maken hebben ze deze zorgen niet. Het geheel van onderhoud en beheer, maar ook migratie naar nieuwe versies, wordt uit handen genomen.

 

Naast het altijd gebruik kunnen maken van de nieuwste versies van software worden kosten als een tweede reden om van Office 365 gebruik te maken genoemd. Hoewel het afnemen van een abonnement op bijvoorbeeld Exchange Online alleen duurder is dan een licentie voor Exchange, kunnen veel bedrijven voor de maandelijkse kosten die Microsoft in rekening brengt niet zelf dezelfde software inrichten en onderhouden.

 

Dat Microsoft garandeert dat de dienst bijna continu beschikbaar is (99,9%) is een andere veel genoemde reden. Veel bedrijven redden het zelf niet om een beschikbaarheidspercentage van hun eigen omgeving van 99,9% te halen. Microsoft doet dit wel en belooft het niet alleen, maar heeft ook een boeteclausule opgenomen in haar contracten als de 99,9% niet gehaald wordt.

 

Niet voor iedereen?

Hoewel er veel voordelen zitten aan Office 365 is de dienst niet voor iedereen geschikt. Dit heeft ermee te maken dat Microsoft de dienst aanbiedt als clouddienst. Iedere afnemer van Office 365 krijgt precies dezelfde omgeving met dezelfde functionaliteiten. Deze kunnen inhoudelijk wel naar eigen wens worden aangepast, maar de onderliggende functies zijn voor iedereen gelijk. Hebben organisaties hele specifieke wensen die de installatie van bijvoorbeeld maatwerksoftware op Exchange vereisen, dan is dit mogelijk een probleem.

Dat organisaties altijd automatisch de nieuwste versie van alle onderliggende producten krijgen in Office 365 is voor veel bedrijven een voordeel. Voor sommige bedrijven is dit echter een reden om geen gebruik te maken van Office 365. Indien een specifieke Office versie gebruikt moet worden voor een ouder bedrijfssysteem, omdat die daar koppelingen mee maakt, is het niet mogelijk zomaar naar de nieuwste versie te migreren. Ook dienen organisaties met de rest van hun software 'bij te blijven’. Organisaties die aan hele specifieke juridische richtlijnen moeten voldoen, kunnen ook niet altijd gebruik maken van Office 365.

 

Beginnen met Office 365?

Zelf zijn we erg enthousiast over Office 365 en deze nieuwe manier van gebruik van software. Het helpt klanten met innoveren en haalt de focus weg van technisch beheer. Beheerders kunnen zich dus puur richten op het functionele gebruik.

Wat is Microsoft AZURE ?

Nieuwe hype of de toekomst
Microsoft AZURE is een bijzonder fraaie cloudoplossing. Vrijwel alle computer-infrastructuur en applicaties in de wereld zijn gefocust op Microsoft-technologie. Laat ze allemaal samenwerken en je behaalt gigantische synergie- en schaalvoordelen. Maar ook hardware-technisch is het een intelligente oplossing. Je hebt altijd de nieuwste en snelste hardware. Software onderhoud van je applicaties kan door mensen op een afstand gedaan worden.

Telefonie & connectiviteit

Wat is Hosted VoIP telefonie

Uw telefooncentrale in de cloud, die meebeweegt met de dynamiek van uw bedrijf. De behoefte aan efficiëntie vraagt om een flexibele communicatie-oplossing. Hosted Telefonie is een complete communicatie-oplossing, die geen grote investering vraagt, maar wel heel schaalbaar is en meebeweegt met de veranderingen binnen en buiten uw bedrijf.

Hosted Telefonie is de toekomst vaste telefooncentrale, die onderdeel is van een totale communicatie-oplossing in de cloud. Alle denkbare mogelijkheden voor een vast tarief per maand, zonder onverwachte kosten achteraf.

Met Hosted Telefonie communiceer je via de cloud. Je kunt gebruik maken van ieder toestel: een vast toestel, oude Nokia 6310, moderne smartphone, maar ook een tablet en computer zijn nu een volwaardig onderdeel van de telefooncentrale en je klanten zien nog maar één nummer als je hen belt. In tegenstelling tot een fysieke telefooncentrale vereist Hosted Telefonie geen grote investering en is een ISDN-verbinding overbodig. Daarnaast betaal je alleen voor de functies die je gebruikt. Deze kun je op elk moment naar eigen wens inrichten en veranderen.

Direct uitbreiden of inkrimpen
Hosted Telefonie is uitermate flexibel. De telefooncentrale groeit en krimpt met je bedrijf mee. Het is dan ook erg eenvoudig om bijvoorbeeld het aantal gebruikers aan te laten passen. Er is dus nooit sprake van onder- of overcapaciteit en je betaalt alleen voor de functies die je gebruikt.

Geen financiële verrassingen
Voor Hosted Telefonie betaal je een vast bedrag per medewerker, per maand. Dat bedrag is gebaseerd op de functionaliteiten die per medewerker gewenst zijn. Dat kunnen standaard belfuncties zijn, maar ook professionele receptioniste- of call center functionaliteiten. Je wilt geen financiële verrassingen? Kies de optie onbeperkt bellen voor vast én mobiel. Hierdoor zijn de kosten transparant en word je nooit met onverwachte rekeningen geconfronteerd.

Nooit meer een gesprek missen
Omdat met Hosted Telefonie ieder toestel gebruikt kan worden, ontstaan nieuwe mogelijkheden om efficiënter te werken. Zo mis je nooit meer dat ene belangrijke gesprek. Je bent overal bereikbaar op één nummer en de telefooncentrale in de cloud is altijd online. Met een smartphone bedien je eenvoudig telefonie-instellingen op afstand en bepaal je jouw bereikbaarheid. Daarnaast kun je overal op elk toestel eenvoudig gesprekken doorverbinden, verplaatsen en opnemen. Dit kan met elke smartphone. Denk bijvoorbeeld aan Bring Your Own Device.

Uiterst betrouwbaar
Hosted Telefonie maakt gebruik van het betrouwbare vaste netwerk van KPN, maar dit kan ook via het internet. Het communicatienetwerk is dubbel uitgevoerd en wordt 24/7 bewaakt. Daarnaast is Hosted Telefonie nooit onderhevig aan de gevolgen van lokale kabelbreuk of stroomuitval. Je bent altijd op een andere locatie of mobiele telefoon bereikbaar, ook via alle andere mobiele aanbieders. Zo garanderen we een optimale beschikbaarheid van jouw telefooncentrale en bereikbaarheid van je bedrijf.

Kan ik met mijn bedrijf gebruik maken van Videoconferencing zonder grote investering?

Hoe werkt videoconferencing? En Hoe kan ik virtueel vergaderen?
Vergaderen is van essentieel belang binnen een organisatie. Als er in je bedrijf thuis of mobiel wordt gewerkt is het lastig om ‘even snel bij te praten’. Er zijn echter genoeg mogelijkheden om online te vergaderen.

Videoconferencing is een manier om via online videotoepassingen een vergadering te organiseren tussen twee of meerdere partijen. Denk bijvoorbeeld aan een meeting met of tussen je werknemers of tussen jou en zakenpartners. Het gebruik van virtueel vergaderen is een manier om overbodige zakelijke reizen aan te pakken. Waarom zou je in de auto stappen en anderhalf uur in de file staan voor een meeting als je ook thuis of vanaf kantoor via de computer kan vergaderen?

Microsoft Skype for Business is de nieuwe naam voor Lync Online. Skype for Business maakt het eenvoudig en goedkoop om altijd en overal te communiceren. Met collega’s, maar ook met mensen buiten je organisatie. Microsoft Skype is een zakelijk communicatieplatform dat diverse communicatietools combineert. Skype for Business biedt aanwezigheidsinformatie, chatmogelijkheden en mogelijkheden tot online meetings en het delen van je desktop. Skype is als los abonnement beschikbaar, maar ook als cloud onderdeel van Office 365.

Wat is PoE (Power over Ethernet) ?

Power over Ethernet of PoE is een technologie om stroom en data te leveren over een standaard twisted-pair-netwerkkabel in een ethernetnetwerk. De technologie wordt gebruikt om netwerkapparatuur zoals VoIP-telefoons, webcams, switches, antennes voor draadloze netwerken en zeer kleine computers zoals embedded systems en tabletcomputers van stroom te voorzien. Gelet op het beperkte vermogen dat een netwerkkabel kan overbrengen, is deze techniek niet haalbaar voor grotere verbruikers zoals servers of werkstations.

Het gebruik van PoE maakt een extra voedingsadapter overbodig. Dit is vooral handig als het netwerktoestel ingezet moet worden op een plaats waar stroomvoorziening via het stopcontact moeilijk haalbaar is.

ICT-diensten

Kun je USB memory sticks beveiligen?

Een usb memory stick is zo uit je jaszak geglipt. Omdat er meestal privacygevoelige bestanden op de stick staan, doe je er goed aan de data te versleutelen. Dit is mogelijk door USB Sticks te kopen die beveiligd is met een pincode, maar het kan ook met een gratis tool als USB Safeguard of SecurStick.

Wat is het verschil tussen een laptop dockingstation en een portreplicator?

Met een portreplicator of dockingstation kan de gebruiker zijn laptop via enkele handgrepen met alle randapparatuur (monitor, toetsenbord, muis, printer, etc) verbinden of ervan loskoppelen.

Wat is het verschil?
Een dockingstation is een apparaat dat meestal is aangesloten op een laptop of notebook om uitbreidingsmogelijkheden te bieden voor bijna elk type randapparatuur zoals grote beeldschermen, toetsenborden, muizen, printers en speakers. Dockingstations zijn meestal eigendom. Dit betekent dat alleen een specifiek type dockingstation geschikt is voor het merk en model van je laptop. Welk type geschikt is voor jouw laptop wordt door de fabrikant aanbevolen. Elk model laptop heeft dus in principe een ander model dockingstation nodig, ze zijn niet universeel te gebruiken.

Sinds de komst van de USB 3.0 aansluiting op computers is het mogelijk de gewenste aansluitingen van randapparatuur met 1 kabel te verbinden met een willekeurige laptop. Deze moderne portreplicators zijn universeel te gebruiken met alle laptops van alle fabrikanten mits voorzien van 1 x USB 3.0 aansluiting. Door de komst van deze universele oplossing zijn de aan merk en model gebonden dockingstations achterhaald en worden deze alleen nog gebruikt in combinatie met speciale wensen en toepassingen.

Neem contact op