Cloud-diensten

Cloud-diensten

Van werken in de cloud tot cloudoplossingen

ICT-diensten

ICT-diensten

Van proactief netwerkbeheer tot veiligheid

Telefonie en connectiviteit

Telefonie en connectiviteit

Van internetverbinding tot VOIP

Duurzame ICT

Niet alleen bij particulieren, maar ook bij steeds meer bedrijven staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Duurzaam produceren en consumeren is tegenwoordig de trend. Wist je dat er naast groene energie, ook groene ICT bestaat? In deze blog lees je alles wat je moet weten over duurzame (en groene) ICT.

Wat is duurzame ICT?

Duurzame ICT wordt ook wel groene ICT of green ICT genoemd. Het is een verzamelnaam voor alle ICT-gerelateerde werkzaamheden die op een milieuvriendelijke manier kunnen worden uitgevoerd. Zo zijn er tegenwoordig diverse energiezuinige en efficiënte apparaten die erg duurzaam zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan monitoren met sensor zodat het beeldscherm automatisch uitschakelt wanneer jij je werkplek verlaat. Apparaten die voldoen aan de eisen van duurzame ICT zijn voorzien van een kwaliteitskeurmerk, zoals Energy Star of een TCO certificaat.

Wat zijn de voordelen van duurzame ICT?

Duurzame ICT is dus goed voor het milieu en is een belangrijk onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar dat niet alleen, het is ook nog eens goed voor jouw portemonnee! Wanneer je ervoor kiest om de huidige ICT te verduurzamen zal dit jou op jaarbasis veel geld besparen. Logischerwijs zal door duurzame ICT jouw energierekening dalen, maar daarnaast zullen ook de kosten voor papier, printerinkt en batterijen lager uitvallen. Ook zul je ervaren dat na verduurzaming jouw apparatuur langer meegaat.

Hoe kan ik mijn ICT verduurzamen?

Wil jij ook maatschappelijk verantwoord ondernemen? Kijk dan eens kritisch naar jouw bedrijf en bijbehorende bedrijfsprocessen. Breng vervolgens in kaart wat er efficiënter en duurzamer zou kunnen. Vind je het lastig om te bepalen welke maatregelen er genomen kunnen worden om jouw ICT te verduurzamen? Dan helpt Tracks jou daar graag bij! Samen brengen we jouw bedrijfsvoering in kaart en bedenken wij oplossingen voor duurzame ICT.

Duurzame ICT ontwikkelingen

Er zijn vele mogelijkheden op het gebied van duurzame ICT. Welke opties voor jou en jouw bedrijf van toepassing zijn is afhankelijk van onder andere de grootte van het bedrijf en de bedrijfsprocessen. De meest voorkomende acties om ICT te verduurzamen zijn onder andere het werken vanuit de cloud en het aanleggen van een remote control systeem waardoor onderhoud en problemen oplossen op afstand mogelijk is. Duurzame ICT ontwikkelingen.

  1. Clouddiensten als VPS, energie besparing maar vooral ook grondstoffen. U hebt geen fysieke server meer nodig.
  2. remote control, van afstand, onderhoud plegen en problemen oplossen. Scheelt tijd en energie.
  3. flexibele werk plek. Overal en altijd inloggen waar u ook bent op uw online kantoor omgeving. Werkplekken delen, thuiswerken, het scheelt ruimte en energie.
  4. bewust omgaan met elektromagnetische straling. Langdurige blootstelling  is opwarming van het lichaam. Laat u adviseren!

 

Contact

Wil jij ook duurzaam ondernemen? Dan is duurzame ICT een goede keuze. Wij denken graag met jou mee en gaan de uitdaging aan om jouw ICT zo groen mogelijk te maken! Neem voor meer informatie contact met ons op.

Onze merken

Ik heb een vraag

MetMega is een professionele en groeiende organisatie binnen de tegel-, badkamer- en keukenbranche. Zij hebben ruim 25 jaar ervaring en bieden sinds jaar en dag de nieuwste trends op het gebied van badkamers, sanitair, tegels, keukens en alle aanverwante producten.

Schilt Engineering BV is een bedrijf wat zich op de internationale markt voor machines voor de verwerking van betonstaal  begeeft. De focus ligt op de engineering, productie en doorontwikkeling van innovatieve machines.