Werken in de cloud

Overal en snel werken in de Cloud

Informatietechnologie gaat meer en meer een strategische rol spelen, informatie moet overal en snel beschikbaar zijn en ICT moet bijdragen aan meer productiviteit en vooral ook efficiency. Het grote voordeel van werken in de Cloud is dat de medewerker middelen efficiënter kan inzetten en bestanden, informatie en documenten kan delen en daardoor slimmer kan werken. Immers via een verbinding kun je overal werken met elke computer, laptop, smartphone of tablet. Zo kun je eenvoudig bij de documenten, e-mail, spreadsheets, brieven, correspondentie, adresgegevens, databases e.d. te komen.

Werken vanuit de cloud is een veelgehoorde term. Maar wat houdt dit precies in? Met werken in de cloud wordt bedoeld dat het oproepen en opslaan van alle gegevens, software en bestanden op een andere plek gebeurt dan uw eigen locatie. Je slaat gegevens niet lokaal op, maar ‘in de cloud’. Cloud is de Engelse vertaling van ‘wolk’ en wordt gebruikt om aan te geven dat de opslagplaats onzichtbaar en onbekend is.

Wanneer je werkt vanuit de cloud dan geniet je van vele voordelen die deze werkmethode als gevolg heeft. Werken in de Cloud maakt het beheer eenvoudiger, extra gebruikers en zelfs vestigingen zijn snel uit te rollen en hoef je in veel gevallen niet extra te investeren in je ICT omgeving. Wij omschrijven de grootste voordelen van werken in de cloud.

1.      Overal kunnen werken

Wanneer je werkt vanuit de cloud, dan kun je overal werken. Of dit nu thuis is, op kantoor, bij een klant of onderweg. Zolang je een werkende internetverbinding hebt, kun je aan de slag! Dit is tegenwoordig, in een tijd met flexibele werkuren, een groot voordeel.

2.      Makkelijk opschalen

Werken in de cloud maakt dat je veel flexibeler bent. Wanneer je bedrijf groeit, is het makkelijk om de cloudruimte op te schalen. Wanneer je jouw data lokaal opslaat, kan dit soms grote kosten tot gevolg hebben. Werk je vanuit de cloud, dan betaal je voor het werkelijke gebruik en niet voor ongebruikte capaciteit.

3.      Onderhoud en support

Wanneer je jouw data lokaal opslaat, moet je regelmatig up-dates (laten) uitvoeren en jaarlijks betalen voor softwarelicenties. Wanneer je kiest voor werken vanuit de cloud, is dit verleden tijd! Een werkplek in de cloud hoeft niet onderhouden te worden, dit wordt namelijk standaard bijgewerkt door de provider. Zo heb je geen werk meer aan onderhoud en support en dus meer tijd over voor kerntaken. 

4.      Veilig en toegankelijk

Wanneer je jouw data opslaat in de cloud, is deze moeilijker te hacken en minder gevoelig is voor virussen. Dit komt omdat updates standaard worden uitgevoerd en er constant nieuwe maatregelen worden getroffen voor een betere beveiliging. Je hebt dus altijd veilige toegang tot jouw bestanden en programma’s. Staat jouw data lokaal opgeslagen en ben je niet op tijd met het uitvoeren van een software-update, is de kans groter dat een hacker toegang krijgt tot jouw gegevens.

5.      Productiviteit

Onderzoek heeft uitgewezen dat een digitale werkplek medewerkers tot 70% productiever maakt. Doordat men overal kan werken, kunnen medewerkers zelf bepalen waar en hoe ze werken. Dat geeft een gevoel van vrijheid en bevordert de productiviteit.

Onze expertise

Dankzij onze lange ervaring en implementaties zijn we een betrouwbare partner voor jou. Onze rijke ervaring met o.a. Server Based Computing heeft bewezen dat wij oplossingen succesvol kunnen ontwerpen, implementeren, onderhouden en ondersteunen.Tracks faciliteert niet alleen vanuit haar eigen Cloud omgeving maar kan ook on-premise Cloud oplossingen en combinaties met public Cloud platformen implementeren. Wij helpen u graag. Evenals onze cloud-oplossingen is onze dienstverlening heel divers maar ook helder. In overleg met jou, kijken wij graag naar de beste route voor succes.

Wil je meer informatie over werken in de cloud en onze clouddiensten? Neem dan contact met ons op!

 

Ik heb een vraag