Microsoft Office 365

Wil je overal en altijd kunnen werken, dan is een virtuele werkplek in de cloud niet meer weg te denken. Je bent niet meer gebonden aan kantoor en kantoortijden, maar kunt ook gewoon thuis, of op locatie bij de klant aan de slag. Zolang je een werkende internetverbinding en een laptop beschikbaar hebt, kom je al een heel eind. Zoals we al eerder uitlegden, zijn er diverse cloudoplossingen. Eén daarvan is Microsoft 365.

Wat is Microsoft 365

Office 365 is een Cloud-oplossing van Microsoft. Hiermee hebt u altijd en overal toegang tot uw e-mail, agenda’s, documenten en presentaties. U kunt overal vandaan bestanden opslaan. Back ups zijn zo gemaakt. En het werkt op vrijwel elk apparaat: pc, Mac, laptop, tablet, smartphone etc. Microsoft 365 is beschikbaar voor particulieren en bedrijven. Het is een alles-in-een pakket met onder andere het Office 365 pakket (Word, PowerPoint, Excel etc.) en daarnaast ook Windows 10 Pro en Enterprise Mobility + Security.

Virtuele werkplek

Onder dit pakket valt ook Microsoft Teams: het online platform om efficiënt en effectief samen te kunnen werken. Via Teams kun je bestanden en gegevens delen, chatten, videobellen en online overleg voeren in teamverband. Teams is dus eigenlijk jouw virtuele werkplek in de cloud. Omdat Teams volledig is geïntegreerd met Microsoft 365, heb je ook een koppeling met Outlook en kun je op deze manier eenvoudig je agenda bijhouden. Mogelijkheden van Microsoft 365 zijn onder andere:

  • Cloud gebaseerde e-mail
  • Gedeelde agenda’s instellen
  • Office Web Apps
  • Word, Excel, PowerPoint
  • Delen van bestanden

Ik heb een vraag