Microsoft Azure

De wereld staat niet stil. Tegenwoordig is iedereen met elkaar verbonden door middel van nieuwe technologieën en devices. Daardoor verandert het landschap voor de ICT’er constant. Om je daarin te helpen is er Microsoft Azure. Azure is simpel gezegd het cloudplatform van Microsoft. Omdat Azure een cloudoplossing van Microsoft is, is het programma goed te combineren met andere cloudservices zoals Microsoft 365. Steeds meer organisaties gebruiken clouddiensten om te profiteren van de schaal- en kostenvoordelen die deze leveren. Maar wat is de cloud van Azure precies? Azure is een groeiende verzameling van services voor berekeningen, opslag van gegevens, netwerken en toepassingen waarmee je sneller kunt werken, meer kunt doen en geld bespaart.

Microsoft Azure

Microsoft Azure is het Publieke Cloud platform van Microsoft, dat beschikbaar wordt gesteld vanuit een wereldwijd netwerk van data centers die door Microsoft worden beheerd. Tracks heeft ervaring met de ontwikkeling, implementatie en hosting van applicaties en infrastructuur op Microsoft Azure.

Wat is Microsoft Azure?

Microsoft Azure is een online platform dat je in staat stelt om toepassingen snel te bouwen, te implementeren en te beheren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over capaciteit en configuraties. Microsoft Azure is te integreren met de bestaande ICT-omgeving en biedt grote voordelen op het gebied van snelheid, schaalbaarheid en kosten. Je kunt toepassingen bouwen met behulp van elk taal- of ontwikkelplatform. Bovendien kun je jouw openbare cloud-toepassingen integreren met de bestaande ICT-omgeving. Zo kun je de voordelen van de Cloud ook benutten in jouw huidige ICT-omgeving.

Wist je dat Microsoft Office 365, Microsoft Dynamics CRM Online en zelfs Hotmail ook draaien op dit cloud platform? Integratie met je eigen Cloud oplossingen wordt daarmee nóg eenvoudiger.

De mogelijkheden van Microsoft Azure

Microsoft Azure is een breed inzetbaar Cloud Platform dat de mogelijkheid biedt om velerlei activiteiten naar de Cloud te brengen op het gebied van infrastructuur, gegevensopslag en development. Het beschikt ook over een eigen Active Directory (gebruikersbeheer) dat je kunt koppelen aan je eigen on-premise Active Directory. Zo hoeven gebruikers zich maar één keer aan te melden (single sign-on).

Microsoft Azure biedt een infrastructuur die je binnen enkele minuten kunt uitbreiden en aanpassen aan de wisselende behoeften van jouw bedrijf. Hierbij betaal je alleen voor de capaciteit die je daadwerkelijk gebruikt. Ook voor gegevensopslag is het platform eenvoudig te koppelen aan de bestaande (on-premise) infrastructuur, bijvoorbeeld voor het maken en herstellen van back-ups en voor archivering.

Ook voor ontwikkelen en testen van webapplicaties en mobiele apps is Microsoft Azure een ideaal platform. Je kunt toepassingen ontwikkelen en implementeren zonder dat je de infrastructuur hoeft te beheren. Updates voor jouw ontwikkelplatform en besturingssysteem worden automatisch geïnstalleerd, zodat de ontwikkelomgeving up-to-date blijft. Dankzij de galerie met installatiekopieën, die meerdere versies bevat van het Windows Server-besturingssysteem en aanvullende serversoftware, kun je snel onderdelen ontwikkelen en testen.

Voordelen van Microsoft Azure

Het gebruik van Microsoft Azure brengt vele voordelen met zich mee. 

  • Geen investering meer in (server) hardware
  • Je betaalt naar gebruik
  • Erg flexibel en schaalbaar naar wens
  • Meeliften op technologische ontwikkelingen
  • Continu beschikken over nieuwste security functionaliteiten
  • Ongelimiteerde mogelijkheden voor het automatiseren van processen
  • Compliant aan meer dan 70 standaarden (zoals AVG en ISO27001)

Waarom Azure?

Microsoft heeft wereldwijd meer dan 54 datacenters, waaronder een groot datacenter in Nederland. Vanuit het Azure platform worden tal van services geboden. Dit gaat verder dan virtuele servers. Ook het hosten van websites, databases en IoT infrastructuren behoren tot de mogelijkheden.

De belangrijkste redenen voor het gebruik van Microsoft Azure zijn snelheid, schaalbaarheid en kostenreductie. Microsoft Azure onderscheidt zich van andere cloud- en hostingomgevingen op het vlak van flexibiliteit en schaalbaarheid. Voordelen die zich vooral laten gelden in situaties van een wisselend activiteitenniveau. Bijvoorbeeld bij snelgroeiende activiteit of bij (on) voorspelbare pieken in de belasting. Pieken in de capaciteit worden automatisch opgevangen zodat je geen risico loopt dat je website niet beschikbaar is. En wanneer je een testomgeving hebt draaien die even niet wordt gebruikt, betaal je automatisch minder omdat het gebruik lager is. Microsoft garandeert een beschikbaarheid van minimaal 99,9%.

Wilt u weten waar voor uw organisatie de kansen liggen? Een Azure Brainstorm geeft het antwoord. Maak daarvoor snel een afspraak!

Ik heb een vraag