Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. is een bedrijf opgericht in 1984 dat oorspronkelijk gespecialiseerd was in routers. Tegenwoordig produceert en verkoopt Cisco een grote variëteit aan netwerkapparatuur voor grote bedrijven en telecombedrijven.

Aangeboden worden onder meer:
- Ethernetswitches
- Routers
- IP-telefonieproducten, zoals IP-centrales, VoIP-gateways en IP-telefoons
- Netwerkbeveiligingsapparatuur zoals firewalls, VPN-concentrators, Intrusion Prevention Systems, Antispam-gateways
- ATM-switches
- Kabel- en DSL-modems en concentrators
- Datacenter-producten zoals servers, Storage Area Network (SAN)-switches, en DC automatiseringssoftware
- Draadloze netwerkproducten

Het bedrijf noemt zich Worldwide Leader in Networking for the Internet (“wereldleider in internet-netwerken”). Zo ontwikkelt bijvoorbeeld de Cisco vestiging te Kortrijk (België) apparatuur voor de transmissie van digitale televisiebeelden.

Geschiedenis
Het echtpaar Leonard Bosack en Sandra Lerner werkte als computerassistenten aan de Stanford University, en richtte in 1984 Cisco Systems op. Hoewel Cisco niet het eerste bedrijf was dat een router ontwikkelde en verkocht, was het wel het eerste bedrijf dat succesvol een multi protocol router ontwikkelde, waarmee eerder incompatibele computers met elkaar konden communiceren. Met de opkomst van het IP-protocol werd het belang van deze routers minder.

In 1990 ging het bedrijf naar de beurs: het kreeg een notering aan de Nasdaq-aandelenbeurs. Bosack en Lerner verlieten het bedrijf; hun huwelijk strandde. Door acquisities, eigen onderzoek en ontwikkeling, en samenwerkingsverbanden breidde Cisco zijn portefeuille uit. In 2003 nam Cisco Linksys over, een populaire fabrikant van netwerkapparatuur waarmee men zich ook positioneerde als een leidend merk voor de SOHO-markt.

Projecten

Beentjes Transport

Haarlem, Heerhugowaard
Lees meer >

Schilt Engineering

Schoonhoven
Lees meer >

Mega tegels

Den Helder
Lees meer >

Nieuws

Algemene Verordening Gegegevens-bescherming (AVG)

Van sommige zaken bent u zich bewust. De huisarts weet bijvoorbeeld of u gezond bent en de bank ziet hoeveel geld op uw rekening staat. In het dagelijkse leven staat u waarschijnlijk niet stil bij de hoeveelheid informatie die blootgesteld wordt. De Europese Unie wil inwoners beter beschermen tegen de macht van dataverzamelaars en het misbruiken van data. Er komt daarom een nieuwe wet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Lees meer >

Surface Book, flexibeler en krachtiger dan ooit

Lees meer >

Neem contact met mij op